Nagyvilág

Soros György emberiség elleni bűncselekményekkel vádolja Putyint

Hevesen bírálta Vlagyimir Putyint és a szíriai orosz bombatámadásokat a milliárdos amerikai befektető, Soros György. Az üzletember azzal vádolta meg az orosz elnököt, hogy az agresszívan  kihasználta az amerikai elnökválasztások miatt létrejött hatalmi űrt – írja a CNBC.

A világ történelmi léptékű humanitárius katasztrófa szemtanúja. Ez történik Szíriában. Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin követte el, védence, Bassar al-Assad támogatására

-közölte csütörtökön saját honlapján Soros, aki szerint amint teljesen tisztázottá válnak Aleppo orosz bombázásának részletei, azt a

modern világ legsúlyosabb háborús bűnei között fogják számontartani.

Az orosz elnöki egyelőre nem reagált azonnal a CNBC megkeresésére.

500 millió dollár a menekültek vállalkozásainak

Szíriában már hatodik éve tart a polgárháború, az Egyesült Államok és Oroszország az egymással szembenállókat tőmogatják, ez feszültséget szült a két nagyhatalom között. Kelet-Aleppót azóta ostromolja az Oroszország támogatta kormányerők hadserege, hogy szeptember végén összeomlott az alig egyhetes tűzszünet. A legfrissek hírek szerint a szíriai erők humanitárius okokból visszafogták a város bombázását.

A CNBC cikke szerint Sorostól nem idegenek a geopolitikai ügyek, a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül több programot is finanszíroz világszerte. Az üzletember szeptemberben a Wall Street Journal-ban jelentette be, hogy 500 millió dollárt fordít a bevándorlókkal és menekültekkel kapcsolatos befektetésekre. Startupokat, vállalkozásokat, társadalmi kezdeményezéseket támogat, amelyeket maguk a menekültek és bevándorlók alapítottak. Elsődleges célja, hogy segítse az Európába érkezőket, de jó befektetési ötleteket is keres, amelyekből világszerte profitálhatnak a menekültek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik