Nagyvilág

Hátbaszúrták párttársai Donald Trumpot

Képzeljük el, hogy a kvótanépszavazás előtti hetekben a Fidesz egykori vezető személyiségei összeállnának a párt vezetője ellen. Na, valami hasonló borította most a bilit Amerikában.

Egy hónap múlva amerikai elnökválasztás, de még mindig történnek olyan jelentős dolgok, amik alapjaiban befolyásolhatják a végeredményt. A Hill most arról ír, hogy 30 korábbi republikánus politikus nyílt levélben fordult a párt elnökjelöltje, Donald Trump ellen. Azt írják, Trumpból hiányzik az elnökséghez nélkülözhetetlen intelligencia és temperamentum, ezért ne támogassa őt a párt november 8-án.

A kritizáló csapatban olyanok vannak, mint Gordon Humphrey korábbi szenátor vagy Vin Weber egykori képviselő. Róluk eddig is tudni lehetett, hogy Trump-ellenesek, de a listán szereplők felénél ez új információ volt. Sokan közülük éveket vagy évtizedeket töltöttek a Kongresszusban, esetleg a szoros választási eredményeikről ismert ingaállamokat képviseltek, de a törvényhozás egyik első, melegségét nyíltan vállaló tagja is köztük van.

A nyílt levélben hosszan sorolják, milyen alapvető, az elnökséghez szükséges tulajdonságok hiányoznak Donald Trumpból, aki nevetség tárgyává teszi ezeket az értékeket. Konkrétumokat is sorolnak:

Donald Trump jelölésével a Republikánus Párt arra kérte az Egyesült Államok népét, hogy a jövőjüket egy olyan férfire bízzák, aki inzultálja a nőket, nevetségessé teszi a fogyatékossággal élőket, sürgeti, hogy az eltérő véleményt erőszak kövesse, vallási teszteknek szeretné alávetni az Egyesült Államokba érkezőket és egy de facto etnicitási tesztet szeretne a bíráknak.

Folytatják azzal, hogy Trump diktátorokat ajnároz és Amerika hőseit járatja le, és elfogadhatatlan veszedelem lenne a megválasztása. Jelenleg ennek egy fokkal kisebb a veszélye, ugyanis az első elnökjelölti vita óta Hillary Clinton magabiztosan vezet a felmérésekben. Mindenesetre az említett republikánusok szerint ez az egész már nem a pártról szól, hanem Amerikáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik