Nagyvilág

Több államban nőtt Clinton népszerűsége a vita után

Neki és Trumpnak is meglehetősen magas az elutasítottsága.

Több szövetségi államban nőtt Hillary Clinton támogatottsága az elnökjelölti vita után – derül ki a pénteken ismertetett közvélemény-kutatási eredményekből. A demokrata jelölt New Hampshire-ben, Floridában, Michiganben és Nevadában is növelte népszerűségét.

A bostoni WBUR rádió felmérése szerint Clinton támogatottsága 42 százalék, míg Donald Trumpé 35. Ugyanakkor 59 százaléknyian vélik úgy, hogy a hétfői tévévitát Clinton nyerte, és csak 19 százalék szerint a republikánus jelölt.

A floridai Mason-Dixon közvélemény-kutató intézet szerint az államban 46:42 arányban vezet Hillary Clinton. Ugyanakkor mindkét elnökjelölt elutasítottsága igen magas, a megkérdezettek 53 százalékának van rossz véleménye Trumpról és 47 százaléknak Clintonról.

Michiganben Hillary Clinton 42:35 arányban vezet Trumppal szemben. A demokrata jelöltet a megkérdezettek 52, a republikánus Trumpot 61 százaléka ítéli meg negatívan.

A nevadai Suffolk Egyetem felmérése szerint Clintont 44, Trumpot 38 százalék támogatja. Itt kitértek arra is, hogy a fehér amerikai szavazók 46 százaléka Donald Trumpot támogatja és csak 38 százalékuk van Clinton mellett, de a spanyolajkúak és afroamerikaiak körében 54:24 arányban vezet a demokrata jelölt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik