Külföld

Úgy megkeményedett az osztrák menekültpolitika, mint az acél

24.hu
24.hu

2016. 09. 26. 14:18

Elértük azt is, hogy a kerítésépítő osztrákok akarják lezárva tartani a menekültútvonalakat és nem bíznak a törökökben. Bécs szerint sikeres volt a menekültcsúcs.
Korábban a témában:

A visegrádi országokkal való együttműködésre van szükség a menekültügyi helyzet megoldásához, főleg az emberek elosztásában – mondta Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter.

A miniszter az osztrák közszolgálati médiának (ORF) elmondta, túl nagyok voltak az elvárások a menedékkérelmek feldolgozását végző hotspotok működését és a menekültek visszaküldését illetően, az unió külső határainak védelméhez pedig “világos rendszerre” van szükség. Szerinte az európai uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex túlterhelt.

Doskozil szerint a sok szkeptikus megjegyzés ellenére eredményesen zárult a Bécsben tartott menekültügyi csúcs. Sikerként értékelte, hogy a találkozón részt vevők a balkáni útvonal lezárására és a külső uniós határ védelmére összpontosítottak.

A miniszter szerint a Törökország és az unió közötti menekültügyi egyezmény csupán rövid távon jelent megoldást. Kijelentette, nem szabad függeni Törökországtól. Szerinte a török megállapodás mintájára lehetne szerződést kötni az afrikai országokkal is, és megfontolandónak nevezte az Európán kívüli regisztrációs központok felállítását.

A balkáni migrációs útvonalról szombaton tartottak csúcstalálkozót az osztrák kancellár meghívására, a német, a görög, a szlovén, a horvát, a szerb, az albán, a bolgár, a macedón és a magyar miniszterelnök, valamint a román belügyminiszter részvételével. Doskozil egy múlt heti interjúban érthetőnek nevezte a visegrádi országok (V4) szigorú menekültpolitikáját. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.