Nagyvilág

Ted Cruz “szófogadó öleb” lett, és beállt a “beteges hazudozó” Trump mögé

Nagy meglepetést okozott a texasi szenátor.

Ted Cruz texasi szenátor beadta a derekát és bejelentette, hogy támogatja pártja elnökjelöltjét, Donald Trumpot. A politikus, aki kemény harcot vívott Trumppal a republikánus elnökjelölti címért folyó versenyben, A Facebook-oldalán jelentette be, hogy mégis riválisára fog szavazni.

“Hónapokig tartó alapos megfontolás, imádság és lelkiismereti önvizsgálat után úgy döntöttem, hogy a választás napján voksomat a republikánus jelöltre, Donald Trumpra adom”- írta Cruz. Majd hozzátette: azzal együtt döntött így, hogy komoly nézetkülönbségei vannak a jelölttel, de “Hillary Clinton minden tekintetben teljességgel elfogadhatatlan”.

A támogató megnyilatkozás után Donald Trump és Ted Cruz személyesen is beszélt egymással, Trump pedig közleményben köszönte meg a támogatást. “Megvívtuk a csatát, és ő kemény és briliáns ellenfél volt, várom, hogy az elkövetkező hosszú években együtt dolgozhassunk annak érdekében, hogy Amerikát ismét naggyá tegyük” – fogalmazott Donald Trump a közleményben.

Ted Cruz a Republikánus Párt júliusi elnökjelölő gyűlésén nagy botrányt okozott azzal, hogy példátlan módon nem volt hajlandó kimondani, hogy támogatja pártja elnökjelöltjét. Cruz köztudottan személyesen megveti Trumpot, ami nem csoda. A két jelölt vérre menő küzdelmet folytatott a republikánus elnökjelölti címért, és vetélkedésük igazi mélypontra süllyedt, amikor Trump Cruz feleségét támadta, és arra utalgatott, hogy Cruz apjának köze lehetett a John F. Kennedy ellen elkövetett merénylethez.

Cruz most egy olyan jelöltre fog szavazni, akit korábban „beteges hazudozónak”, valamint „önimádónak” nevezett, és aki szerinte teljesen amorális, aki számára „az erkölcs nem létezik”. De az előválasztások alatt úgy is jellemezte, mint egy “nyafogó gyáva alak“, egy “jelentéktelen, kisszerű férfi, akit megijesztenek az erős nők“, de nevezte “sorozatos szoknyapecérnek” is. Valamint felvetette, hogy esetleg a maffiával dolgozhatott együtt.

Egy nappal azután, hogy az elnökjelölő gyűlésen nem állt ki Trump mellé, egy kérdésre válaszolva kijelentette: bár korábban fogadalmat tett arra, hogy támogatni fogja a Republikánus Párt elnökjelöltjét, bárki is legyen az, az nem jelentette azt, hogy olyan embert is támogatna, aki sértegeti és támadja a feleségét, és az apját.

Ahogy Cruz akkor fogalmazott: nem lesz “szófogadó öleb“, és nem támogatja Trumpot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik