Nagyvilág

Halálbüntetést követelnek „a világ legrosszabb pedofiljára”

Horrorisztikus tettei miatt a „világ legrosszabb pedofilja” néven emlegetik az 53 éves Peter Gerald Scullyt. A kétgyermekes apát több gyermek ellen elkövetett szexuális erőszakkal, kínzással, és egy gyilkossággal vádolják. A férfi filmre vette a rémtetteit, majd a felvételeket az interneten elképesztő összegekért adta el.

Scully csütörtökön állt először bíróság elé a Fülöp-szigeteken, az ellene felhozott 75 vádpontból, jelenleg az első hatot tárgyalják. Scully az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Fotó: Europress
Fotó: Getty

Az ausztrál férfi 2011-ben, Melbourne-ből menekült a Fülöp-szigetek re, miután hazájában csalás miatt kezdtek ellene nyomozni. Nem sokkal később Scully megalapította pedofil bűnszervezetét. A gyerekeket (a néhány hónaposoktól a kamaszkorúakig) sokszor a szegénységben élő szülők bízták Scullyra, aki azt ígérte gondjukat viseli, eteti, ruházza őket, és kiváló oktatást biztosít számukra.

A férfi filmre vette, amint megkínozza és megerőszakolja a kislányokat. A leggyakrabban öngyújtót, forró viaszt, szögesdrótot, és különböző szexjátékszereket használt. Az egyik legbrutálisabb Daisy’s Destruction (Daisy Lerombolása) című videójában, két maszkos segítőjével, egy fejjel lefelé kikötözött, néhány hónapos kislányt ver, majd erőszakol meg.

A videókat Scully a „sötét interneten” működő weboldalára töltötte fel, ahol pénzért nézhették meg azokat a világ minden táján élő pedofilok. Egy-egy videó megtekintéséért akár tízezer dollárt (több mint 2,7 millió forintot) is elkért.

A férfi egyik legsúlyosabb bűne, hogy megerőszakolt és halálra fojtogatott egy 11 éves lányt, miután a gyerekkel megásatta a saját sírját. A rendőrök később megtalálták a lány maradványait annak a háznak a padlója alá temetve, amit Scully bérelt. A férfit 2015 februárjában fogta el a rendőrség, miután a megfojtott lány két unokatestvére, egy 9 és egy 12 éves kislány megszökött tőle.

Bár a Fülöp-szigeteken 1986-ban, a brutális Marcos-diktatúra bukása után eltörölték a halálbüntetést, a helyi döntéshozók komolyan fontolóra vették, hogy újra bevezessék. Nem kizárólag Scully miatt, hanem azért is, mert a Fülöp-szigetek az utóbbi években, a milliárd-dolláros internetes pedofilbűnözés egyik központjává vált.

(Metro, The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik