Nagyvilág

Darabokban került elő egy ember a fagyasztóból a házkutatás során

Útlevélhamisító bandát foghattak a rendőrök Thaiföldön.

Brit és amerikai útlevelekkel rendelkező embereket tartóztattak le Thaiföldön, miután egy feldarabolt holttestet találtak náluk. Lőfegyverekre és jelentős mennyiségű kábítószerre is bukkantak náluk.

A thai rendőrség egyik tisztje elmondta: házkutatás során egy jókora fagyasztóra bukkantak. Amikor kinyitották, egy emberi holttesttel szembesültek, amit több részre daraboltak, és a darabokat szemeteszsákokba tették.

A rajtaütés során az egyik megvádolt férfi fegyvert rántott, és rálőtt a rendőrökre, egyiküket megsebesítette. Mindhárom férfi ellen eljárás indult holttest elrejtése, hatóság elleni erőszak, hamis útlevél és kábítószerek birtoklása miatt.

Az ügyben egy burmai házaspárt is elfogtak, de ellenük nem emeltek vádat, tanúként kezelik őket. Elmondták, hogy az ingatlan takarítására bérelték fel őket, és megparancsolták neki, hogy ne nyissák ki a fagyasztót, amiből a holttest előkerült.

Vasárnap készül el a halottszemle eredménye, amelyből kiderül, hogyan halt meg a fagyasztóban megtalált ember. A rendőrség gyanúja szerint egyébként a gyanúsítottak egy útlevélhamisítással foglalkozó banda tagjai. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik