Nagyvilág

Szükségállapotot hirdettek Charlotte-ban

Szükségállapotot hirdettek szerdán az egyesült államokbeli Charlotte-ban, miután ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak amiatt, hogy egy rendőr intézkedés közben lelőtt egy afroamerikai férfit.

Észak-Karolina állam kormányzója, Pat McCrory bejelentette, hogy a nemzeti gárda és az autópálya-rendőrség egységeit küldik erősítésként a városba járőrözésre.

A szükségállapot bevezetésére azután került sor, hogy helyi idő szerint szerda este a rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin.

Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt. A polgármesteri hivatal egy közleményében azt írta, hogy a férfi belehalt a sebesülésébe, később azonban ezt úgy módosították, hogy válságos állapotban van. Helyi illetékesek közlése szerint a férfit nem rendőrségi lövedék találta el.

Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban, egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert ütött le.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az első zavargások kedden este törtek ki a városban, 16 rendőr megsebesült.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik