Nagyvilág

Szexuálisan kizsákmányolják az önkéntesek a menekülteket a dzsungelben

Menekültekkel létesítenek szexuális kapcsolatot az önkéntesek a Calais-i dzsungelben. Egyesek szerint normális, hogy felnőtt emberek szexuális életet élnek természetes körülmények között, míg mások szerint ezzel megszegik az íratlan etikai kódexet.

A karitatív szervezetek vezetői megerősítették, súlyos problémával néznek szembe, és aggodalmukat fejezték ki az önkéntesek agresszív viselkedése miatt. Megjegyezték, a helyzetet nehéz kontrollálni, mert nincsenek hivatalos segélyszervezetek a helyszínen, ezért önkéntesként bárki beteheti a lábát a dzsungel kapuin.

A dzsungelt nem ismerik el menekülttáborként, illegálisan működik. Tehát nincs jogunk senkit kitessékelni és ez nehézséget jelent

– fogalmazott Clare Mosely, a Care4Calais alapítója.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Szerdán az Independent szúrt ki egy önkéntesek közt zajló beszélgetést a legnagyobb közösségi oldalon.

Hallottam fiúkat, feltehetőleg kiskorúakat arról mesélni, hogy önkéntesekkel létesítettek szexuális kapcsolatot. Olyan történetekről is tudok, melyekben férfiak használták a prostituáltakat a dzsungelben

– írta a férfi.

Tudok olyan önkéntesekről, akik több partnerrel is lefeküdtek egy nap alatt, hogy ugyanolyan bánásmódban részesüljenek másnap.

Az illető úgy fogalmazott, a menekültek egyenlőtlen helyzetben vannak és nagyban függenek az önkéntesek segítségétől.

Hozzátette, az esetek többségében női önkéntesekről és férfi menekültekről van szó.

(via Independent)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik