Nagyvilág

100 tini gyepálta egymást Manchesterben

iskolás fiú (iskolás fiú, iskola, tanulás, gyerek, fiú, szomorú, depresszió, rossz kedv)
iskolás fiú (iskolás fiú, iskola, tanulás, gyerek, fiú, szomorú, depresszió, rossz kedv)
Egyelőre nem tudni, milyen indítékból, de 13-17 évesek sokasága esett egymásnak az angliai nagyvárosban. Az országban kezd elterjedni a pálutcaifiúzás.

A Pál utcai fiúk Grundért vívott ütközete semmiség ahhoz a tömegbunyóhoz képest, amit angol suhancok rendeztek Manchester belvárosában. A durva, hogy napokkal korábban Londonban is lezajlott egy ilyen pürrhoszi csata, akkor hét embert vettek őrizetbe – írja az Independent.

A manchesteri bunyó a város északi negyedében, azaz a Northern Quarterben tört ki kedd éjjel. A rendőrség több bejelentést kapott, miszerint kb. 100 iskolás korú, 13-17 éves kölyök randalírozik a Dale Streeten este fél 8 felé. Azt nem tudták beazonosítani, melyik iskolákhoz tartoztak a mazsolák.

Mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a gyerekek elmenekültek. Phil Spurgeon rendőrségi szóvivő szerint még senkit se vettek őrizetbe itt. Spurgeon elmondta, a járókelőknek és lakóknak nagy félelmet okozhattak az egymást gyepáló iskolások, az erőszakot nem tolerálják Manchester utcáin és el fogják kapni a káosz érzéketlen okozóit.

Manchesterben amúgy a tíz nappal ezelőtti focirangadó, a United-City után is volt némi verekedés. Ott legalább nem használtak betontömböket és széklábakat, mint a londonin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik