Nagyvilág

Trump még nem akar az egészségéről beszélni

Egy ismert orvos showműsorába hívták meg Donald Trumpot, a republikánus elnökjelöltet. Az amerikai egészségügyről biztos beszélni fog, de a saját állapotáról még nem akar nyilvánosságra hozni semmit. Ez Hillary Clinton betegsége miatt került a kampány gyújtópontjába.

Donald Trump ma megjelenik a Dr. Oz Show-ban azonban nem fogja megtenni azt, amit sokan várnak tőle: hogy nyilvánosságra hozza az egészségügyi állapotára vonatkozó dokumentumokat – írja a Politico. Az amerikai választási kampányban azután lángolt fel a vita a jelöltek egészségéről és alkalmasságáról, hogy a demokrata Hillary Clinton vasárnap rosszul lett egy szeptember 11-i megemlékezésen, majd közölték: tüdőgyulladása van.

Trumphoz visszatérve, a szóvivője azt mondta, ugyan Mehmet Oz műsorában nem mutat majd semmilyen látleletet, de később hajlandó nyilvánosságra hozni ezt-azt az egészségéről. Sarah Huckabee Sanders, Trump szóvivője mindenkit meg is nyugtatott:

A hét közepén vagyon. Még biztosan nem ért véget és ő [Trump] tervezi, hogy megtegye.

Huckabee hozzátette, Clintonnal szemben Trump bevállalja, hogy egy publikus helyszínen vagy fórumon ül le egy orvossal, hogy beszéljen az egészségéről. Ráadásul az újságírókat mostanság lerázó Clintonnal ellentétben ő ilyet se tenne. Kellyanne Conway, Trump kampányának vezetője azt mondta még, Dr. Ozzal valószínűleg inkább az amerikaiakat érintő kérdésekről beszélnek majd, pl. a függőségekről vagy a zika-vírusról.

Maga Mehmet Oz is beszélt a kérdésről a Fox adásában, és elmondta, nem akar olyan kérdéseket Trumpra erőltetni, amikre nem akar válaszolni. Hozzátette, egy egészséges ország lehet csak gazdag ország, ezért Trumpot főleg az egészségügyi terveiről kérdezi majd. Oz állítása szerint amúgy Clintont is meghívta a show-ba. És persze megkérdi majd Trumpot arról

mit is eszik, hogy birkózik meg a stresszel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik