Nagyvilág

Öngyilkossága után nyert választást egy New York-i politikus

A republikánus képviselő magabiztos győzelmet aratott kihívójával szemben, annak ellenére, hogy már nem él.

Négy nappal azután, hogy családja sírhelyénél agyonlőtte magát, megnyerte keddi előválasztását egy New York-i  republikánus képviselő – jelentette a helyi sajtó. A New York állami képviselőházba 2012-ben beválasztott, és annak legkonzervatívabb tagjának számító Nojay az előzetes eredmények szerint a szavazatok 58 százalékát szerezte meg kihívójával, Richard Milnével szemben a Republikánus Párt előválasztásán.

A szabad fegyvertartás – és Donald Trump – támogatójaként ismert Bill Nojay pénteken végzett magával egy rendőr szeme láttára, a Rochester városában található temetőben. Azután, hogy az FBI csalás vádjával vizsgálódott ellene egy kambodzsai üzlet miatt, és várható volt, hogy vádat emelnek ellene. Az 59 évesen meghalt republikánus politikus a gyanú szerint 1,8 millió dollárt sikkasztott el .

A Republikánus Párt helyi vezetése a választás előtt napokban arra bíztatta a választókat, hogy az öngyilkosság ellenére Nojay-ra szavazzanak, kihívóját ugyanis túlságosan mérsékeltnek tartották. Most a helyi republikánus vezetők fogják kiválasztani, hogy a párt kit indítson a novemberi választáson a demokrata jelölttel szemben.

Közben Milne csalódottságának adott hangot, hogy elveszítette a választást egy halottal szemben, és kijelentette: „Hiszem, hogy jobban szerepeltünk volna, ha Nojay életben lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik