Nagyvilág

Milliárdos kártérítés kapott a bolttól, mert megszúrta egy injekciós tű

Az amerikai nő beérte volna sokkal kevesebbel is, de az üzlet elutasította ajánlatát.

Egy amerikai esküdtszék 4,6 millió dolláros (1,2 milliárd forint) kártérítés kifizetésére kötelezett egy dél-karolinai üzletet, miután egy nőt megszúrt a parkolójában talált injekciós tű – jelentette a helyi sajtó. Az  Independent-Mail of Anderson című helyi lap cikke szerint a kártérítés összege a valaha volt legnagyobb a megyében.

Carla Denise Garrison sérülése még 2014 májusában történt a Target üzletlánc Anderson városában található boltjánál, amikor a nő megállt a parkolóban. A bíróságra benyújtott iratok szerint a nő 8 éves kislánya a kiszállás után felvett a földről egy injekciós tűt, és amikor Garrison kikapta a kezéből, a tű megszúrta a jobb tenyerét.

Sérülése után a nő kénytelen volt HIV-fertőzés elleni gyógyszereket szedni, amik olyan erősek voltak, hogy Garrison ágyhoz volt kötve, és férjének egy időre fizetés nélküli kényszerszabadságra kellett mennie, hogy gondozza nejét. A nő ügyvédje elmondta: az üzletlánctól csak annyi pénzt szerettek volna kapni, ami fedezi a férj kiesett bérét, valamint az orvosi költségeket, de a Target megmakacsolta magát.

Az ügyvéd közlése szerint felajánlottak a Targetnek, hogy kiegyeznek egy 12 ezer dolláros összegben, de a cég mindössze 750 dollárt ajánlott fel. Így perre vitték az ügyet, és az esküdtszék végül 4,6 millió dollárt állapított meg. A cég fellebbez a döntés ellen, és várhatóan nem is kell majd ilyen nagy összeget kifizetniük, az ilyen nagy összegű kártérítés ügyeknél ugyanis általában másodfokon –amikor már nem esküdtek, hanem egy bíró dönt az összegről – jelentősen csökkenni szokott a kártérítés nagysága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik