Nagyvilág

Lebombáztak egy szír piacot, sok a halott

A támadás a felkelők kezén lévő Idlíb városának egyik forgalmas piacát érte, legalább 25-en életüket vesztették, és több tucatnyian megsebesültek, az áldozatok között nők és gyerekek is vannak.

A szíriai ellenzékhez köthető egyik segélyszervezet, a Fehérsisakosok két munkatársa a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: újabb és újabb holttestek kerülnek elő a piac területén egykor álló épületek romjai alól. Idlíb az azonos nevű északnyugat-szíriai tartomány székhelye.

Egy helyi lakos és a mentőalakulatok több tagja szerint is orosz harci repülőgépek bombázhattak. Ezt onnan lehet tudni, hogy nagy magasságból hajtották végre a légicsapást, ellentétben a szíriai helikopterekkel, amelyek kis magasságból lőnek – magyarázták.

A javarészt a Dzsejs al-Fath (Hódítás Hadserege) szíriai ernyőszervezethez tartozó iszlamista lázadócsoportok kezén lévő tartomány több városát és települését masszív légicsapások érték az elmúlt hetekben, amelyek több tucatnyi halálos áldozatot és sebesültet szedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik