Nagyvilág

Van, ahol fiataloknak osztogatott okostelefonokkal akarnak választást nyerni

A politikusokat az 1,25 milliárdos India legnagyobb államában sem kell félteni.

Uttar Pradesh vezető minisztere, Akiles Jadav 2011-es választási győzelme után összesen négymilliárd forint értékben osztogatott laptopokat, tegnap pedig bejelentette, hogy minden, szavazati joggal rendelkező indiainak egy okostelefont ajándékoz, amennyiben a családjuk bevétele kevesebb, mint évi 200 ezer rúpia (827 ezer forint, azaz havi 69 ezer forint).

Akhilesh-Yadav-Pardaphash-91069

Ez a magyar viszonyok közt iszonyú kevésnek tűnhet, de nem mondanánk, hogy a jóval olcsóbb Indiában sokkal könnyebben segítene egy család túlélésében.

Az okostelefon kétirányú kommunikációt tesz lehetővé, így értesíthetjük, valamint taníthatjuk a lakosságot a kormány terveiről, jelentette ki a kormány.

Az ingyen telefont persze nem viszi majd szó nélkül házhoz a postás, hiszen egy online regisztrációhoz kötött, a készülékek pedig csak a jövő év második felében érkeznek majd meg az otthonokba.

De miért van ennek értelme?

Igen egyszerű: A világon Indiában él a legtöbb fiatal, köszönhetően a népességrobbanásnak. Minden hónapban egymillióan ünneplik a 18. születésnapjukat, így évente tizenkétmillióval nő a választók száma, sőt, az egész ország közel negyven százaléka 35 évesnél fiatalabb.

India_Internet_Controls-05094

Korábban is történtek már hasonló esetek: egy másik tartomány, Tamil Nadu vezetője mobiltelefonokat osztogatott a legszegényebbeknek, a 10-12 év közti gyerekeket laptopokkal látta el, sőt, a közterületeken konnektorokat és Wi-Fi-pontokat helyezett el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik