Nagyvilág

Terrorfenyegetés miatt lezártak egy luxusszállodát Lipcsében

A hatóságok szerint a telefonbetyár tinédzserek Ausztriából mobiltelefonon tették a bejelentést a terrorfenyegetésről.

“Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek és fellélegezhetünk” – olvasható a rendőrség üzenetében.

A Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre. Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrzik, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálják.

Több mint száz rendőr van a helyszínen. A szállodát viszont a dpa német hírügynökség jelentése szerint nem ürítették ki.

A szállodát a vendégek elhagyhatták. Azok a vendégek, akik elmentek a városba vásárolni, a bejáratnál kötelesek voltak bemutatni ellenőrzésre a náluk lévő szatyrokat, csomagokat. Lábra kaptak olyan hírek is, hogy a szálloda épületében túszokat ejtettek, ám ezt a rendőrség tagadta.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy még vizsgálják a fenyegető telefonhívás komolyságát. Nem kommentálta viszont azokat a meg nem erősített információkat, amelyek szerint a telefonáló törte a németet.

A hatóságok átvizsgálták a hotel közelében parkoló járműveket. A forgalmat az épület előtt haladó belvárosi körgyűrűn nem állították le, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak viszont nem engedélyezik a közlekedést.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik