Nagyvilág

Brexit: nagyon durva bevándorlási törvényen dolgozhatnak

Szigorú bevándorlási törvényen dolgozhatnak Nagy-Britanniában a Daily Mail cikke szerint. Theresa May miniszterelnök már a G20-csúcstalálkozón közölte, hogy nem veszik át az ausztrál pontozásos rendszert. Kormányközeli forrásokra a lap arról ír, hogy Európai Unió polgárainak csak akkor engedélyeznék a bejutást, ha igazolják, hogy munkahellyel rendelkeznek az országban. Munkát viszont csak abban az esetben kínálhatnának bevándorlóknak a munkaadók, ha igazolják, hogy helyi munkaerővel nem tudták betölteni a posztot. Az új szabályozás nem mérlegelné, hogy beutazást kérelmező az unióból vagy az EU-n kívüli országól érkezett-e.

Theresa May a G20-as találkozóján azt mondta: hat ország vette fel a kapcsolatot Nagy-Britanniával egy esetleges kereskedelmi megállapodás ügyében, köztük Kína, Amerika viszont elzárkózott egy különleges kereskedelmi szerődés megkötésétől. Carlo Calenda Olaszország gazdasági fejlődésért felelős minisztere kedden világossá tette: amennyire a szigetország korlátozza a munkavállaóik beutazását, Olaszország éppen annyira lesz kerékkötője a kereskedelmi kapcsolatoknak.

David Davis Brexit-miniszter ugyanakkor kijelentette: készek feláldozni az európai közös piacot a bevándorlási szabályozás szigorítása miatt, hiszen a népszavazás előtt utóbbira tettek ígéretet a szigetország lakóinak. Az angol parlament több tagja szerint a kormány nem tud mit kezdeni a Brexittel, nincsen menetrendjük, a kérdés kicsúszik a kezükből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik