Nagyvilág

25 centis késsel támadt egy iszlamista két börtönőrre Franciaországban

Megtámadott két börtönőrt egy iszlamista elítélt egy észak-franciaországi fegyintézetben, írja a Le Figaro.

Az Osny településen lévő börtön egyik szélsőségeseket fogadó részlegében az egyik őrizetes egy 25 centiméteres, éles és hegyes pengével vasárnap támadt az egyik börtönőrre, akit a nyakán sebesített meg, majd egy másik börtönőrt is megszúrt, aki kollégája segítségére sietett.

A támadás idején öt másik fogvatartott is jelen volt, ők nem vettek részt a késelésben. A börtönőröknek sikerült megmenekülniük, a támadót pedig végül gumilövedékkel ártalmatlanították. A sérültek még vasárnap elhagyhatták a kórházat.

A talált nyomok alapján a többi rab is tudott arról, hogy mire készült Bilal T.

Az egyiküknél arra utaló bizonyítékokat találtak, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által végrehajtott kivégzésekhez hasonló gyilkosságot akartak elkövetni.

A Bilal T. néven azonosított elítéltet hónapokkal ezelőtt Törökországban vették őrizetbe, miközben Szíriába tartott. Szándékos emberölés a vád ellene, idén pedig azért már elítélték, mert több bűntársával együtt bűnszervezetben vett részt, amely terrorszervezettel is kapcsolatban állt. Egyelőre nem világos, hogyan lehetett 25 centiméteres kés a börtönben egy elítélt terroristánál.

Jean-Francois Forget, a börtönőrök első számú szakszervezetének főtitkára az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a franciaországi büntetés-végrehajtás valóságos lőporos hordó, amely 300 embert tart fogva terrorizmus miatt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik