Nagyvilág

Két robbanás rázta meg Kabult, legalább 24 halott

Legalább két robbanás történt hétfőn Kabul belvárosában, a védelmi minisztérium közelében – közölte a közép-ázsiai ország hadseregének egyik tisztségviselője.

Félő, hogy az áldozatok száma még emelkedhet.

Mohammad Radmanis, a védelmi tárca szóvivője elmondta: öngyilkos merénylő robbantott, miután az első támadás helyszínére siettek a biztonsági erők tagjai és civilek is, hogy segíthessenek a sebesülteken.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy mentőautókkal vittek sérülteket az afgán főváros kórházaiba. A Tolo News helyi tévéállomás szerint két, pokolgéppel elkövetett öngyilkos merénylet történt. Egy afgán hírügynökség három merényletről adott hírt.

Az afgán védelmi tárca épülete a pénzügyminisztérium, az elnöki palota valamint az olaj és bányászati ügyek minisztériumának közelében található. Korábbi híradások arról számoltak be, hogy a pénzügyi tárca épülete előtt történt az első merénylet.

Zabiullah Mudzsahid, a tálib mozgalom szóvivője megerősítette, hogy a kabuli kormány ellen 15 éve fegyveres harcot folytató szélsőségesek követték el a hétfői támadást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik