Nagyvilág

Szexuális zaklatás Essenben is – észak-afrikaiakat keresnek

Szombat és vasárnap hajnalban hat különböző eset is történt a német városban.

Négy feltételezett elkövetőt őrizetbe vett a rendőrség, az ő nemzetiségüket egyelőre nem közölték, azonban a hatóságok továbbra is keresnek egy 4-6 fős vélhetően észak-afrikai migránsokból álló csoportot, akik három különböző helyen is nőkre támadtak – írja a Bildre hivatkozva az Index.

A rendezvényen történt esetekről tájékoztató rendőrségi közlemények szerint a feltételezett molesztálásokat, szexuális zaklatásokat szemtanúk leírása alapján “észak-afrikai kinézetű”, illetve “migrációs hátterű” férfiak követték el – teszi hozzá az MTI.

A rendőrség több embert őrizetbe vett és a lakosság közreműködését kéri az esetek feltárásához. A szemtanúk egy külön erre a célra fenntartott telefonszámon is tehetnek bejelentést – áll a közösségi portálokon megjelentetett rendőrségi közleményekben.

A német rendőrségnél hat esetben jelentettek szexuális erőszakot. A legdurvább támadás feltételezett elkövetőit egyelőre még keresik: a 4-6 fős, szemtanúk szerint észak-afrikaiakból álló társaságot azzal gyanúsítják, hogy sarokba szorították áldozataikat Essen három különböző pontján, majd itt lefogták őket és fogdosták őket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik