Nagyvilág

Egy férfi kilépett Jehova tanúi közül, majd felfedte a felekezet titkait

Egy férfi kilépett Jehova tanúi közül, majd úgy döntött, betekintést ad a vallási csoport életébe. Azt mondja, a felekezet próbálja szabályozni az érzelmeket, gondolatokat és az emberek viselkedését.

A nevét nem vállaló férfi Lengyelországban nőtt fel, most Redditen válaszolt az emberek kérdéseire. Beszélt arról, hogy a csoport tiltja a vérátömlesztést, még akkor is, ha valakinek az élete múlik rajta. Ezen kívül hisznek abban, hogy a világnak nemsokára vége lesz.

A tagokról azt mondja, sokan közülük intelligensek, csak megtévesztették őket. Őt kitagadta családja és felesége, miután otthagyta a felekezetet.

Egy olyan esetről is beszámolt, amikor egy idősebb tag kezdte elveszteni a hitét, ezek után a felekezet a rágalmazásába kezdett, pletykákat terjesztett róla, és olyan nyomást helyezett a férfire, hogy az egy folyóba ugrott, hogy megölje magát.

A nők helyzetéről azt mondja, teljes mértékben alávetettnek kezelik őket, azt mondják, a férfi a család feje, ő hozza a döntéseket. Amikor férfi társaságában vannak, a nőknek sálat kell hordaniuk a fejükön, ezzel is jelezve alárendeltségüket.

A gyerekek zaklatását a férfi szerint nem bűncselekménynek, inkább csak véteknek gondolják a felekezetben. Azt mondja, a csoport neve fontosabb a tagok számára, mint a gyerekek biztonsága.

Azt mondja, hogy amikor kérdések merültek fel benne a felekezettel kapcsolatban, válaszok helyett büntetést kapott.

Majd végül rájött, ennyi titokkal és hazugsággal ez nem lehet igazi vallás.

(Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik