Külföld

Jó hírek Monty Python rajongóknak

Kövesdi Miklós Gábor
Kövesdi Miklós Gábor

humorista, műfordító. 2016. 08. 29. 20:08

Bár arról továbbra sincs szó, hogy a legendás komikus csapat tagjai meggondolnák magukat, és ismét összeállnának, Michael Palni pedig nem olyan rég azt nyilatkozta, hogy nem készít több utazós filmsorozatot, azért nem marad a BBC Monty Python tagok nélkül. Remélhetőleg az új műsorok idővel a magyar képernyőkre is utat találnak.

Eric Idle a Rutland Weekend TV karácsonyi különkiadásában bukkan majd fel a BBC2 csatornán, mintegy 40 évvel azt követően, hogy a sorozat véget ért a ’70-es években. A projektről annyit lehet tudni, hogy a világegyetem születését mutatja be sok humorral, zenével és tánccal. Idle mellett – aki természetesen egy személyben írója, sőt, zeneszerzője az adásnak – az est másik főszereplője az a Brian Cox professzor lesz, akit a Monty Python jubileumi előadásában is láthattak a hazai rajongók.

Ő volt az, aki erősen kritizálta a Galaxy Songot annak tudományos pontatlanságai miatt, hogy aztán elgázolja őt Stephen Hawking. Ha valaki véletlenül lemaradt erről a felemelő, történelmi pillanatról, az a netnek köszönhetően bepótolhatja:

Idle és Cox mellett több sztár is feltűnik a műsorban. Látható lesz például a Star Wars filmekből és a Harry Potter szériából ismert törpeszínész, Warwick Davis (Ő lesz a „Big Bang”, vagyis az ősrobbanás, bármit is jelentsen ez), valamint a Trónok harcából is ismerős Hannah Waddingham.

Idle maga így kommentálta a hírt:

Biztos vagyok benne, hogy most ugyanolyan hatással lesz a Rutland a tudományra, mint a 70-es években a televíziózásra: 40 évvel visszaveti.”

Amúgy a Rutland Weekend TV utolsó karácsonyi különkiadása 41 évvel ezelőtt készült. Akkor George Harrison volt a sztárvendég. Eric Idle szerint van párhuzam a két adás között, mivel Brian Cox a tudomány „beatle”-je.

A jó híreknek azonban ezzel még koránt sincs vége. Bár John Cleese körülbelül egy éve még fogadkozott, hogy soha többé nem dolgozik a BBC-nek, úgy tűnik, nem sikerült sokáig megtartania ígéretét. Tegyük hozzá: szerencsére.

A BBC szórakoztató műsorokért felelős igazgatója, Shane Allen beszélt róla, hogy tárgyalásokba kezdtek a 76 éves komikus óriással egy sit comról, amiben nem csak szerepelne, de ő is írná a forgatókönyvét. A hírt John Cleese képviselője is megerősítette, hozzátéve, hogy egyelőre minden kialakulatlan. John még nem fogott hozzá az íráshoz, azt se döntötték el, miről szóljon pontosan a sorozat, és ő maga csupán egy közepes szerepet vállalna.

Még annyit tudni az elképzelésekről, hogy ha megvalósul a sitcom, az a Humphrey Barclay rendezheti, aki a Monty Python egyik előzményének tekinthető A hiba nem az ön készülékében van (Don Not Adjust Your Set) című, Eric Idle-t, Michael Palint, Terry Jonest és Terry Giliiamat felvonultató sorozatot is készítette, és Cleese-zel való ismeretsége még a Cambridge Circus idejére nyúlik vissza.

Allen még hozzá tette:

Ő a humor egyik istene. Az ajtónk mindig nyitva áll előtte.

Mit mondhatnánk erre? Drukkolunk, hogy összejöjjön. Ha csak fele olyan jó lesz, mint John legendás vígjáték sorozata, a Waczak Szálló (Fawlty Towers), már megéri!

Cleese egyébként a közelmúltban felelevenítette Basil Fawlty figuráját egy reklámban, az optikai termékekkel foglalkozó Specsavers cég kedvéért.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.