Nagyvilág

Eladta ékszereit és hitelt vett fel, hogy kiszabadítsa az Iszlám Állam által elrabolt lányokat

Kurd férje családján keresztül talált közvetítőket a brit nő.

Eladta ékszereit és hitelt vett fel egy brit nő, hogy olyan nők és lányok szabadságát váltsa meg, akiket elrabolt az Iszlám Állam. A negyvenéves Rachel Miller majdnem hárommillió forintnyi pénzt fizetett ki közvetítőkön keresztül a jazidi kisebbséghez tartozó, szexrabszolgaként fogva tartott kislányok és felnőtt nők szabadon engedéséért, közülük a legfiatalabb mindössze hatéves.

Miller azt mondta, nem szólt előre kurd származású férjének arról, hogy mit tervez, de a férfi utólag büszke rá. „De aggódik a biztonságomért, és tudja, hogy néha gondolkodás nélkül cselekszem” – tette hozzá. A férj családja Törökország délkeleti, kurdok lakta régiójában él, Miller így tudta felvenni a kapcsolatot közvetítőkkel. A nő egyébként egy jótékonysági hálózatot is működtet.

Az ENSZ információi szerint hatezer jazidi nőt raboltak el a dzsihadisták, és úgy kereskednek velük, mint az állatvásáron. Miller több kiszabadított nővel találkozott, volt, aki azt mondta, hogy a szeme láttára fejezték le az apját és erőszakolták meg az anyját, őt magát pedig hónapokig tartották fogva. (Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik