Nagyvilág

Robbanás egy belga városban, egy halott, több sérült

Robbanás történt péntekre virradóra Chimay belga város sportközpontjában, egy ember meghalt, négyen megsebesültek, jelentették péntek hajnalban a hírügynökségek sajtóhírekre hivatkozva, az illetékesek szerint vélhetően gázrobbanásról van szó.

A Het Laatse Niews napilap, a Belga hírügynökség és a Guardian szerint a detonáció a Le Chalon elnevezésű sportközpontban történt péntekre virradóra, nem sokkal éjfél után. A robbanás lerombolta a sportkomplexum épületének egy részét.

A detonáció pillanatában öt ember tartózkodott a komplexumban, korábban még nem lehetett tudni, hány áldozatról lehet szó. Az első jelentésekből már kiderült, hogy egy ember életét vesztette. A többi négy megsebesült, ketten közülük súlyosan. Mindegyiket kórházban ápolják.

A mentőalakulatok a helyszínen vannak, a robbanás okát még nem sikerült teljes mértékben kideríteni. A Reutersnek egy meg nem nevezett tisztségviselő azt mondta, hogy valószínűleg gázrobbanásról van szó. A hírügynökségek idéznek meg nem nevezett forrásokat, akik szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy terrorcselekmény történt volna. Chimay polgármestere kezébe vette a válságcsoport működésének az irányítását, a rendőrség már biztosította a környéket.

(AP, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik