Nagyvilág

Tornádók végeztek hatalmas pusztítást Amerikában

Tetőket szakított le, légkondicionálókat és fákat dobált az autókra a szél.

Tornádók csaptak le Indiana középső részére – a szél házak tetejét tépte le, az épületekre szerelt légkondicionáló berendezések a parkoló autókon landoltak, több ezren pedig áram nélkül maradtak.

Csodával határos módon az embereknek viszonylag épségben sikerült átvészelniük a vihart. Az amerikai állam rendőrkapitánya elmondta: tucatnyi ember szenvedett kisebb sérüléseket, volt, aki otthona romjai alatt rekedt. Az, hogy nem történt nagyobb baj, annak köszönhető, hogy az emberek komolyan vették a közelgő veszélyt – tette hozzá.

Kokomo település polgármestere elmondta, a tornádók jelentős károkat okoztak az ingatlanokban, és sok fa kidőlt. Nyolc felhőtölcsért is láttak szerdán délután, de nem tudni pontosan, hogy ezek közül hány ért földet. Az egyik helyi lakópark karbantartója őrültekházának nevezte, ami fogadta: 16 épületből nyolcnak nincs teteje, és 20-30 autót rongáltak meg a leszakadt faágak és légkondicionálók.

Az indianai kormányzó, Donald Trump alelnökjelöltje, Mike Pence a helyszínen szemrevételezi a károkat. Észak-Karolinából utazott haza, ahol az elnökválasztási kampány eseményein vett részt. Azt mondta, addig az államban marad, amíg szükséges, hogy meggyőződjön arról, hogy a vihar minden érintettje megkapja a szükséges segítséget. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik