Nagyvilág

Olasz földrengés: 250 halott, találtak egy 10 éves túlélőt

Frissítés, 18:29

A halálos áldozatok száma elérte a 250-et – írja a Reuters.
Frissítés, 14:34

A polgári védelem az eddigi 247-ről 241-re módosította a halálos áldozatok számát – írja a Reuters.

Frissítés, 6:51

247-re emelkedett a halálos áldozatok száma az olasz Asna hírügynökség szerint, írja az ABC.es.

Korábban:

Éjjel is folytatják a kutatást a romok alatt rekedt esetleges túlélők után a 6,2-es erősségű földrengés által leginkább sújtott településeken, Amatricében, Accumoli városkában, valamint Arquata és Pescara del Tronto területén.

Matteo Renzi olasz kormányfő, aki látogatást tett a katasztrófa sújtotta térségben, az este több száz eltűnt emberről beszélt.

Az eltűntek közül sokan egy Amatricében összeomlott hotel romjai alatt lehetnek. A település polgármesterének közlése szerint a hotelnek mintegy hetven vendége volt, de eddig csak hét ember holtteste került elő.

https://twitter.com/WSJ/status/768617153872494597

A RAI olasz állami televízió még az este arról számolt be, hogy a Marche régióbeli Pescara del Tronto faluban több mint 100 embert keresnek. A BBC úgy tudja, csak Accumoli területén 150 embert tartanak számon eltűntként.

A kiterjedt épületkárok miatt az érintett településeken több ezren, köztük turisták százai éjszakáznak a mentésben dolgozók által felállított 12 fős sátrakban. Stefano Petrucci, Accumoli polgármestere még szerdán azt mondta, hogy a településen jelenleg egyetlen ház sem alkalmas a lakhatásra.

A Daily Mail felvételén pedig látható, ahogy a romok alól kimentenek egy 10 éves kislányt,17 órával a földrengés után:

Kiemelt kép: AP/Gregorio Borgia

(Wall Street Journal, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik