Nagyvilág

Szétverték az állatvédők a kutyáját erőszakoló férfit

Az utcára vonszoltak, meztelenre vetkőztettek majd megvertek kínai állatvédők egy férfit a kínai Chengdu városában, miután az állatkínzó élőben közvetítette egy közösségi oldalon, ahogy megerőszakolja kutyáját – jelentette a kínai sajtó. Az állatvédők azzal indokolták tettüket, hogy hiába jelentették az esetet a helyi rendőrségen, nem foglalkoztak az esettel, mert Kínában nincsenek olyan állatvédelmi törvények, amik alapján eljárást lehetett volna indítani az elkövető ellen.

megvert allatkinzo

A meg nem nevezett férfi a beszámolók szerint a QQ közösségi oldal egy olyan csoportjának volt a tagja, ahol a felhasználók kutyakínzós videókat osztanak meg egymással, és tippeket adnak egymásnak az ebek kínzására. A férfi a csoportban közvetítette élőben, ahogy megerőszakolja a kutyáját, és ezen felül még fel is ajánlotta az ebet a többi tagnak, közölve, hogy pénzért cserébe megverhetik és megerőszakolhatják a nőstény kutyát.

 

A csoportot figyelő állatvédők közül páran felvette a kapcsolatot a férfival, aki bele is egyezett a találkába, azt gondolva, hozzá hasonló emberekkel találkozik. Az állatvédők végül kirángatták a férfi otthonából az utcára, akit meztelenre vetkőztettek, majd jól el is vertek.

megvert allatkinzo02

Amikor a verésről készült videófelvétel terjedni kezdett a kínai közösségi oldalakon, többen kikeltek az állatvédők akciója ellen, akik azzal védekeztek, hogy a rendőrség nem akart foglalkozni az esettel, mert az állatkínzó nem sértett meg semmilyen jogszabályt. Állatvédők régóta küzdenek egy állatvédelmi jogszabály bevezetéséért Kínában.

A rendőrség közölte, hogy a kutyáját megerőszakoló férfit adminisztratív fogságba helyezték, de azt nem lehet tudni, hogy végül vádat fognak-e emelni elleni az esettel kapcsolatban. A rendőrök egyben őrizetbe vették a férfit megverő állatvédőket is. A kutyát állatorvoshoz vitték, hogy ellássák sérüléseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik