Nagyvilág

Megölte fiát egy apa, mert a 12 éves gyerek nem tanult

A japán hatóságok letartóztattak egy 48 éves férfit, aki megölte 12 éves fiát, mert szerinte nem tanult rendesen egy gimnáziumi felvételi vizsgára – jelentette a japán sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint a Nagoja városában élő Szatake Kengo helyi idő szerint vasárnap délelőtt kapott össze fiával, és a vita hevében egy konyhakéssel mellkason szúrta gyermekét.

Szatake az eset után azonnal kórházba vitte a fiút, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, és Ryota nem sokkal később belehalt sebesülésébe. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó nagojai tisztségviselők közlése szerint a 12 éves fiú halálát a vérveszteség okozta.

Az apát azután vették őrizetbe, hogy a kórház személyzete értesítette az esetről a rendőrséget. Szatake a rendőröknek azt mondta, véletlen baleset történt, és „tévedésből” szúrta bele gyermekébe a konyhakést. Az eset idején a gyerek anyja dolgozott, és nem volt otthon.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a fiú a környék egyik legjobb magániskolájába akart felvételt nyerni, és az apja rendszeresen szidta amiatt, hogy nem tanul elég lelkesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik