Nagyvilág

John Oliver szerint Trump hírnevét csak az menti meg, ha azt mondja, a jelöltsége szatíra volt

A Last Week Tonight műsorvezetője szerint a republikánus jelölt remekül feltárta a visszásságokat a rendszer minden szintjén.

Donald Trump személyes hírnevét is tönkreteheti, ha elveszti az elnökválasztást novemberben. A HBO-n futó Last Week Tonight talkshow műsorvezetője, John Oliver vasárnap monológot intézett a műsorban a republikánus jelölthöz, mondván, csak úgy mentheti meg saját tekintélyét, ha visszalép a megmérettetéstől, és azt mondja, az egész egy paródia volt.

Álljon félre, és mondja meg Amerikának, hogy az egész egy trükk volt, egy szatíra, amely rávilágít a rendszer hiányosságaira

– jelentette ki Oliver. Szerinte Trump remekül feltárta a visszásságokat a rendszer minden szintjén. A médiában dollármilliárdokat érő megjelenést kapott botrányos kirohanásaiért, a republikánusok pedig még akkor sem tudtak vele mit kezdeni, amikor egy elesett katona családját sértegette. A közvélemény kiállt mellette, amikor nekiment a kisebbségeknek. Ha egyszerűen elismerné, hogy ez egy szatíra volt, azzal még nagyobb nevet szerezne magának – mondta a humorista.

Gondoljanak csak bele, mekkora győzelem lenne kiállni az országos tévében, és azt mondani: rasszista bigottságba fordult, lehetetlenül ostoba javaslatokkal indultam, és senki nem állított meg. Sőt, felemeltek emiatt. Mi a fasz volt ez?

Oliver szerint ez lenne minden idők legerősebb politikai beszéde.

Ha félreáll, és arra használja fel az egészet, hogy megtanítsa Amerikának a leckét, akkor nem lesz belőle vesztes. Akkor legenda lesz. Nemzeti ünnepet rendeznek majd a tiszteletére

– jelentette ki a Last Week Tonight műsorvezetője. (Vox)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik