Nagyvilág

Donald Trump szándékosan el akarja bukni a választást Michael Moore szerint

A dokumentumfilmes szerint a milliárdos eleve nem is akart nyerni, és jobban tenné, ha kiszállna, minthogy a homlokára üttesse a „lúzer” bélyeget.

Michael Moore Oscar-díjas dokumentumfilmes, aki a globalizációt, nagyvállalatokat és az iraki háborút kritizáló filmjeiről vált ismertté, a Huffington Poston megjelent cikkében azt írta: Donald Trump valójában nem is akar az Egyesült Államok elnöke lenni, és a saját kampányát szabotálja.

A rendező azt állítja: Trump eredetileg azért szállt harcba az elnökjelöltségért, hogy a hírverés miatt több pénzt tudjon kihúzni az NBC televízióból, ahol sikeres valóságshow-ja futott. Csakhogy az NBC kirúgta, miután kapásból azzal indította kampányát, hogy a mexikói bevándorlókat drogkereskedőknek és erőszaktevőknek nevezte. Moore szerint a milliárdos ezután azért folytatta a kampányt, hogy más tévécsatornáknál tornássza fel a saját „árfolyamát”.

Csakhogy eközben az történt, hogy Donald Trump a maga legnagyobb meglepetésére feltüzelte az embereket, legfőképp azokat, akik pont ellentétei egy milliárdosnak.

Trump szerelembe esett saját magával, és elfeledkezett arról, hogy az egész csak arról szólt, hogy szert tegyen egy előnyös tévés szerződésre. Innentől már nem az üzleti élet királya volt, hanem a világé

– írta Moore. A filmes ezután számba vette azokat a konfliktusokat, amelyek az elmúlt hetekben megtépázták Trump támogatottságát. Ezek között említette, hogy az elnökjelölt nekiment egy muszlim származású amerikai háborús hős családjának, és azt, hogy arra utalt, hogy talán a fegyvertartók megállíthatnák Hillary Clintont.

Mindez talán nem véletlen volt, hanem Trump új stratégiájának része, amellyel ki akarja magát vonni abból a versenyből, aminek el se akart jutni a végéig

– vélekedett a rendező. Szerinte Trumpnak inkább ki kellene szállnia az elnökválasztásból, mint hogy a választáson bukjon el.

Higgyék el, én találkoztam ezzel a fickóval. Eltöltöttem vele egy délutánt. Ő inkább meghívná Clintonékat és Obamáékat a következő esküvőjére, minthogy a homlokára üttesse a „lúzer” bélyeget a szavazóurnák lezárása után

– zárta értékelését Michael Moore.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik