Nagyvilág

Meglőttek két menekültet egy francia menekülttáborban

Helyi idő szerint hétfő este nyolc óra körül “kihívták a rendőrséget a Liniere nevű, Grande-Synthe városánál található befogadótáborba, mert két menekült összetűzésbe került, amelynek során lövések is dördültek” – jelentette ki az AFP francia hírügynökségnek a megyei hivatal.

A helyszínen a rendőrség “egy 30 éves iraki származású bevándorlót talált lőtt sebbel a szeméremcsontjánál, illetve egy másik, 25 éves, ismeretlen nemzetiségű férfit sérüléssel a bal oldalán” – közölte egy rendőrségi forrás.

Mindkét menekült, akiket később Dunkerque város kórházába szállítottak, “egyetlen, kis kaliberű lövedéktől” sérült meg táborban, ahol jelenleg közel 800 bevándorló van elszállásolva.

“A rendőrségi nyomozás folyamatban van annak érdekében, hogy megismerhessük ennek az összetűzésnek a pontos körülményeit és azt, hogy kitől származtak a lövések” – tette hozzá az illetékes hivatal.

Az északi-franciaországi befogadóállomás az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet nemzetközi humanitárius normái szerint épült, együttműködésben Grande-Synthe városával.

A táborban már megsebesült két ember egy késelésben, vasárnapról hétfőre virradóan – tette hozzá a rendőrség.

A Liniere tábor, a körülbelül ötven kilométerre lévő calais-i “dzsungelhez” hasonlóan, különböző nemzetiségű menekülteket fogad be, akik között néha összetűzések törnek ki. Calais-ban például egy etióp bevándorlót megöltek egy verekedésben július 26-án, első alkalommal a tábor 2015 áprilisi létrehozása óta.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik