Nagyvilág

9/11: egyre többen rákosak a mentésben részt vevők közül

world trade center (world trade center, világkereskedelmi központ, ikertornyok, terrortámadás, szeptember 11, )
world trade center (world trade center, világkereskedelmi központ, ikertornyok, terrortámadás, szeptember 11, )
A felhőkarcolók ledőlésekor mérgező anyagok szabadultak fel, amelyek rosszindulatú daganatot okoztak.

Az elmúlt csaknem három évben megháromszorozódott a rákos megbetegedések száma azok között, akik a 2001. szeptember 11-i terrortámadások utáni mentőakciókban segédkeztek Manhattanben – írta a New York Post.

A mentésben részt vevők, vagy a közelben tartózkodók közül több mint 5400 ember betegedett meg rákban. A rosszindulatú daganatos megbetegedéseket az orvosok szerint bizonyítottan a felhőkarcolók ledőlésekor felszabadult mérgező anyagok okozták.

Az elmúlt két és fél-három évben hetente 10-15 beteget fogadtak a Mount Sinai kórházban. Eddig 1822-en haltak meg. A terrortámadás után egészségügyi programot hívtak életre, melynek keretében 48 ezer rendőrt, önkéntes tűzoltót, a Ground Zerónál dolgozó munkást és segélymunkást tartanak megfigyelés alatt.

Az egészségügyi szakemberek szerint több mint ötvenféle rákbetegség hozható bizonyítottan összefüggésbe a mérgező füsttel és porral, valamint a mérgező építési anyagokkal. A betegek számára kompenzációs alapot is létrehoztak, amely jelentős összegekkel járul hozzá anyagi terheikhez. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik