Nagyvilág

Elrabolták és megölték a török kormánypárt egyik vezetőjét

Kurd harcosok péntek éjjel elrabolták és megölték a török kormánypárt Beytussebap körzeti ifjúsági tagozatának elnökét. Az áldozat testvérét is elrabolták, őt még keresik.

A testvérpárt egy autópálya ellenőrzési pontjánál támadták meg Törökország délkeleti, kurdok lakta részén.

Az Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) helyi ifjúsági vezetőjét, Naci Adiyamant a török rendőrség holtan találta meg elrablásától egy kilométerre.

Ugyancsak megtalálták az emberrablók kiégett autóját, a kurd harcosok ugyanis felgyújtották, mielőtt másik foglyukkal eltűntek a hegyvidéken.

A testvér felkutatására és megmentésére indított alakulatok szombat estig nem jártak sikerrel.

Az emberrablók a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár szervezet emberei lehetnek, akiket legutóbb szerdán támadott meg a török hadsereg az észak-iraki Szinat és Haftanin vidékén. Pár órával azután, hogy a PKK a délkelet-törökországi Sirnak tartományban a biztonsági erők egyik konvoja ellen pokolgépes merényletet hajtott végre, amellyel megölt négy katonát.

A PKK, amelyet Törökország mellett az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tekint, 1984 óta folytat fegyveres felkelést kurd autonómiáért. 2013-tól 2015 derekáig tűzszünetet tartott, de tavaly júliusban kiújultak harcai a török fegyveres testületekkel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik