Nagyvilág

Ha szeretne egy ijesztő videót látni az orosz haditechnikáról a szomszéd országban, akkor itt van az ön ideje

Oroszország nagyobb létszámú és korszerűbb felszereléssel ellátott erőket telepített az utóbbi napokban az ukrán határra a Krím félsziget mentén – közölte csütörtökön Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője.

“Egyértelműen elmondhatjuk, hogy a március óta ott állomásoztatott orosz csapatokat most újakkal váltják fel” – mondta Szlobodin sajtókonferencián, amelyet olyan időszakban tartottak, amikor éleződik a feszültség Moszkva és Kijev között.

“Ezek a katonák modernebb felszereléssel érkeznek, és deszantosok is vannak köztük. Az elkövetkező napokban megerősítjük a csapatokat a határon” – tette hozzá az ukrán szóvivő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán azzal vádolta meg Kijevet, hogy terrorista taktikákkal próbál új konfliktust provokálni, és destabilizálni igyekszik a Krímet, amelyet Moszkva 2014-ben magához csatolt.

Szerdai közleményében Petro Porosenko ukrán elnök azt mondta, Ukrajna elítéli a terrorizmus minden formáját, a Krímet pedig kizárólag politikai-diplomáciai módszerekkel akarja visszaszerezni. Az ukrán elnök azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán közleményben azt állította: ukrán diverzáns tevékenységet akadályozott meg a Krím félszigeten, amit az ukrán védelmi minisztérium tagadott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik