Nagyvilág

Hillary Clinton már az elégedetlen republikánusok megnyerésén dolgozik

hillary-clinton(960x640).jpg (Array)
hillary-clinton(960x640).jpg (Array)

A kezdeményezést a kampánycsapat azt követően jelentette be, hogy több republikánus politikus és személyiség nyilvánosan is jelezte: Hillary Clintont támogatja a republikánus jelölt, Donald Trump helyett.

“A szavazók egyre jobban látják, hogy Hillary Clinton érti annak a világnak az összetettségét és változékonyságát, amelyben élünk, és megvan a tapasztalata és a vérmérséklete is ahhoz, hogy elnök legyen és katonai főparancsnokként is vezesse a nemzetet, és látják azt is, hogy mindez Donald Trumpban nincs meg” – fogalmazott közleményében a kampánycsapat. A közlemény utalt egyúttal arra is: republikánusok eddigi támogatása “erős jelzés” a republikánus és a független szavazóknak arra, hogy “tiszteletre méltó vezető személyiségek ezen a választáson előbbre helyezik az ország érdekeit a pártérdekeknél”.

John Podesta, a kampánycsapat vezetője úgy fogalmazott: Clinton kétpárti támogatása jelképezi a demokrata elnökjelölt ügyességét, azt, hogy “a parlamenti patkó mindkét oldalával együtt tud dolgozni az ország érdekében”. Podesta, kiemelve Hillary Clinton tapasztalatát és vérmérsékletét, vezetői képességeit, hangsúlyozta, hogy Donald Trump alkalmatlan és túl veszélyes lenne a Fehér Házban. “Pártoktól függetlenül egyre jobban aggódnak a választók, hogy Trump hajlama a megfélemlítő viselkedésre, modora és mások lekezelése rossz üzenetet küld a gyermekeinknek” – szögezte le Hillary Clinton kampányának vezetője.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik