Nagyvilág

Fegyverarzenált rejtegetett egy 17 éves fiú Németországban

Egy másik fiatal buktatta le, akinek az interneten mondott meredek dolgokat.

Letartóztatott a német rendőrség egy 17 éves fiút Türingiában, miután kiderült, hogy fegyvereket és lőszereket rejteget otthonában.

Pénteken közel tíz órán át tartott a házkutatás a fiú családjánál, amelynek során öt Kalasnyikovot, egy G3 gépkarabélyt, egy Uzit és sok éles lőszert találtak. A fegyverek egy részét korábban hatástalanították, majd ismét élessé tették. A házban találtak két deszkát is, golyónyomokkal.

A nyomozók egyelőre arra próbálnak választ találni, hogy a fiú, akinek nem volt fegyvertartási engedélye, honnan jutott a fegyverekhez.

Az Ostthüringer Zeitung című lap úgy tudja, a rendőrséget egy másik fiatal értesítette, aki az interneten beszélgetett a fegyvergyűjtő tinédzserrel. A fiú olyanokat mondott neki, hogy lelkiismeretfurdalást okoz neki, ha macskákra lövöldöz, de emberekkel szemben nem érezné ugyanezt. Amikor Skype-on beszélgettek, a webkamerán keresztül látta is a fegyvereket a fiú mögött, aki arról is beszélt, hogy szeretné megszerezni az irányítást, megkínozni embereket és bombákat készíteni.

Három éve egyébként már indult eljárás a fiú ellen, akkor símaszkban és airsoft-fegyverrel jelent meg egy óvodánál. Az ügyével foglalkozó bíró szerint egy labilis fiatalemberről van szó, aki zárkózott életet él és nincsenek barátai. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik