Nagyvilág

Öncsonkítással próbálta átverni a rendőröket egy motoros

Eszement módon próbálta akadályozni az izraeli rendőrség munkáját egy motoros. A 21 éves férfi, akinek közlekedési szabályszegések hosszú sora van már a számláján, megpróbálta levágni a bőrt az ujjbegyeiről, hogy ne lehessen őt az ujjlenyomatai alapján azonosítani.

A motorost vasárnap éjjel kapcsolták le, miután a megengedett sebességet jóval túllépve áthajtott egy piros lámpán Jeruzsálemben. Amikor észrevette, hogy egy rendőrautó megy utána, menekülni próbált, de nem sokkal később belehajtott egy másik járműbe.

 

A férfit könnyebb sérülésekkel kórházba szállították. Miután az orvosok kiengedték, a férfit kihallgatták a kapitányságon. A rendőrök ekkor vették észre a férfi ujjain a fura sérüléseket. A gyanúsított azt mondta, ezeket is a baleset során szerezte, de rendőrök nem hittek neki. Már csak azért sem, mert a baleset után az őt üldöző járőrök nyújtottak neki elsősegélyt a mentők kiérkezéséig, és akkor még kutya baja sem volt a kezeinek.

A férfi végül bevallotta, azt akarta elkerülni, hogy az ujjlenyomatai alapján azonosítsák. A jogosítvány, ami a baleset éjszakáján nála volt, hamis. Őt korábban öt évre eltiltották a vezetéstől, miután autóbalesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elviharzott a helyszínről.

A férfi kemény büntetésre számíthat: a jeruzsálemi rendőrség közleménye szerint zéró tolerancia van érvényben azokkal szemben, akik mások életét veszélyeztetik az utakon.

(Times of Israel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik