Nagyvilág

Kórházat támadtak Szíriában, 13-an meghaltak

Orvosok és gyerekek is a légicsapások áldozataivá váltak.

Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi segélyszervezet hétfőn közölte, hogy légicsapás ért egy általuk működtetett kórházat Szíria északi részén, egy felkelők uralta területen. A támadásban 13-an haltak meg, köztük a személyzet négy tagja és öt gyermek. Hat kórházi dolgozó megsebesült.

A szervezet közölte: a négy találatból kettő közvetlenül a kórházat érte. Megsemmisült a műtő, az intenzív osztály, a mentőautók és egy áramgenerátor is. A támadással hetvenezer embert fosztottak meg az alapvető egészségügyi ellátástól.

Silvia Dallatomasina, az Orvosok Határok Nélkül északnyugat-szíriai műveleti igazgatója gyalázatnak nevezte, hogy újabb kórházat ért közvetlen támadás. Felszólított arra, hogy vessenek véget a hasonló támadásoknak, egyben rámutatott, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának négy tagja is részt vesz a szíriai háborúban.

A polgárháború sújtotta országban rendszeresen támadnak kórházakat, főleg a lázadók uralta területeken. Csak júliusban 44 egészségügyi létesítmény ellen hajtottak végre támadást. A szír kormány és Oroszország tagadja, hogy ehhez közük lenne. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik