Nagyvilág

Bozótvágóval sétált az utcán, elkapták a rendőrök

A Liege városában machetével közlekedő, török származású férfi nem használta a kést, de őrizetbe vették.

Bozótvágó késsel felfegyverkezett embert vettek őrizetbe a kelet-belgiumi Liege városában, egy nappal a hasonló eszközzel elkövetett, charleroi-i rendőrök elleni támadást követően – közölte rendőrségi forrásra hivatkozva a VRT flamand közszolgálati televízió vasárnap az MTI szerint.

A tájékoztatás szerint a rendőrség vasárnap reggel egy telefonos bejelentést követően vonult ki a helyszínre, ahol egy férfi bozótvágó késsel felfegyverkezve sétált az egyik belvárosi sétálóutcában.

A környéket kiürítették, a húsz év körüli férfit, aki ugyan nem használta a kést, őrizetbe vették. Az információk szerint a török származású fiatalember ismert a rendőrség előtt, noha eljárás még nem folyt ellene. Az illegálisan Belgiumban tartózkodó férfi kihallgatása zajlik, a környék újra látogatható – állt a televízió híradásában.

Szombaton egy machetével hadonászó férfi Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá két rendőrnőre a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt. Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították. Sérülése nem életveszélyes.

A két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk, aki kézifegyverével a támadóra lőtt, a mellkasán és a combján találva el. A támadó a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik