Külföld

Életfogytiglanra ítélték a lengyel nőt, aki vízbe fojtotta magyar zaklatóját

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 08. 04. 07:51

Az ügyész szerint előre kitervelte, hogy megöli.

Írországban életfogytiglanra ítélték azt a lengyel nőt, aki megölt egy magyar férfit. Marta Herda szándékosan a vízbe hajtott autójával, amelyben a 31 éves Orsós Csaba is benne ült. A nő tudta róla, hogy nem tud úszni.

Elege volt a zaklatásból, nem bírta tovább

Marta Herda a bíróságon elmondta: Orsós szerelmes volt belé, de ő ezt nem viszonozta. Ugyanakkor a férfi két éven át a nap 24 órájában zaklatta, követte, telefonon hívogatta és üzeneteket küldött neki, ami megkeserítette az életét. A gyilkosság napján Orsós beszállt az autójába, és azt követelte, menjenek a tengerpartra. Marta azt mondta, arra emlékszik, hogy rátaposott a gázra.

Azt éreztem, elegem van ebből. Belehajtok a vízbe. Nem bírom tovább.

A nyolc férfiból és négy nőből álló esküdtszék 11-1 arányban találta bűnösnek a lengyel pincérnőt, aki nem mutatott érzelmet, amikor bűnösnek mondták ki, de sírásban tört ki, amikor kimondták az életfogytiglani börtönről szóló ítéletet.

Az ügyész szerint a nő előre kitervelte a gyilkosságot, a hűvös idő ellenére könnyű ruhát vett fel, és az autóban letekerve hagyta a vezetőoldali ablakot.

A megölt férfi testvére a nőt hibáztatja

Orsós Csaba testvére, Sándor Zoltán az Irish Independentnek azt mondta: neki kellett azonosítani testvérét. Arról is beszélt, hogy Orsós sokszor megkérdezte tőle, küzdjön-e Marta Herda szerelméért. „Először azt mondtam neki, persze, miért ne” – idézte fel. Sándor azt állította, előfordult, hogy a nő odament a testvéréhez, megsimogatta a vállát, megkérdezte, hogy van.

„Azt hiszem, azt akarta mutatni neki, hogy van egy kis esélye, és talán ezt a testvérem is elhitte” – mondta, majd hozzátette: azt mondta Orsósnak, hogy ne higgyen ebben, de ő szerelmes volt belé. Sándor szerint a nőnek más módja is lett volna, hogy megállítsa a testvérét, sőt, úgy fogalmazott, másoknak is vannak gondjaik a párkapcsolatukban, mégsem lesz a vége gyilkosság. Igaz, azt nem említette, hogy Marta Herda és Orsós Csaba között nem volt párkapcsolat, és a férfi folyamatos zaklatása megkeserítette a nő életét. (Irish Independent)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.