Nagyvilág

Anyja szerint beteg az a brit fiú, aki le akarta lőni Donald Trumpot

Mentális problémákkal küzd, ellátásra lenne szüksége és nem börtönre – mondta.

Édesanyja szerint komoly mentális problémákkal küzd az a 20 éves brit fiú, akit letartóztattak az Egyesült Államokban, miután megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét, hogy azzal lelője Donald Trumpot egy Las Vegas-i kampányrendezvényen. Lynne Sandford attól tart, hogy fia meg fog halni a börtönben.

A nő elmondta: Michaelt folyamatos megfigyelés alatt tartják, nehogy öngyilkosságot kövessen el. Telefonon tudott vele beszélni, és kiderült: nincs jól, rendkívül meg van rémülve és zavarodva. Szerinte a fiú arra szorul, hogy egy brit kórházban kezeljék, és nem arra, hogy börtönbe zárják.

„Nincs mentség arra, amit tett, de ő egyáltalán nem rossz ember. Autizmussal, OCD-vel, anorexiával, depresszióval és szorongással küzd, beteg” – mondta Lynne Sandford. Szerinte Michael nem tudja értelmezni tetteinek következményét, és azt sem tudta, mit tesz, de egy percig sem gondolja, hogy valóban képes lett volna megölni Trumpot. Úgy véli, a fiú ellen olyan ítéletet kellene hozni, amellyel a felügyeletét rendelik el, és hazamehet Nagy-Britanniába, ahol megkapja a szükséges ellátást.

Michaelt az Egyesült Államokban akár 30 év börtönbüntetésre is ítélhetik, amit anyja szerint biztosan nem bírna ki. (The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik