Nagyvilág

Lelőttek egy orosz helikoptert Szíriában – Megrázó felvételek a helyszínről

Erőszakos tartalom, erősidegzetű olvasóknak.

A Russia Today cikke szerint augusztus 1-én Aleppo fölött lelőttek egy humanitárius segélyt szállító Mi8-típusú orosz katonai helikoptert, amelynek fedélzetén háromfős személyzet és két katona utazott. A Terrormonitor.org Twitter-én megdöbbentő képek jelentek meg, amelyeken valószínűsíthetően a helikopter roncsai, illetve az egyik áldozat holtteste és személyes okmánya látható.

A védelmi tárca szerint a helikoptert a földről érte találat.

Augusztus elsején Idlíb tartományban a földről indított támadás következtében lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai helikoptert, amely visszatérőben volt a Latakia tartományában lévő Hmeimím orosz légitámaszpontra, miután humanitárius segítséget szállított Aleppóba. Az orosz fegyveres erőknél szolgálók sorsának tisztázására minden lehetséges csatornát felhasználnak

– derül ki a moszkvai minisztérium közleményéből.

Az orosz állami RT hírtelevízió szerint ez a felvétel a helikopter roncsáról készült:

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy újságírókkal tartott konferenciahívásban bejelentette, hogy a helikopter öt utasa hősi halált halt, Oroszország pedig minden fronton folytatja a harcot a “nemzetközi terrorizmus ellen” – számolt be a Reuters. Oroszország Bassár el-Aszad erői mellé állt az immár öt éve tartó szíriai polgárháborúban.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Oroszország elleni dzsihádra szólította fel tagjait egy kilencperces videofelvételen az Iszlám Állam.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik