Nagyvilág

Jeb Bush főtanácsadója még a Republikánus Pártból is kilépett Trump miatt

Még arra is hajlandó, hogy Hillary Clintonra szavazzon, ha az kell a republikánus jelölt megfékezéséhez.

Kilépett a Republikánus Pártból Jeb Bush volt elnökjelölt-aspiráns főtanácsadója, Sally Bradshaw, és azt is bejelentette, hogy valószínűleg Hillary Clintonra fog szavazni.

Bradshaw még 1988-ban, George H. W. Bush (Jeb Bush apja) elnökjelölti kampányában kezdte, majd hosszú ideig volt a korábban floridai kormányzóként is tevékenykedő Jeb Bush munkatársa. Most a CNN-nel azt közölte: a Republikánus Párt válaszúthoz érkezett, amikor egy teljesen nárcisztikus, nőgyűlölő, bigott embert jelölt elnöknek. Szerinte olyan idők járnak, amikor felül kell kerekedni a pártokon, márpedig Donald Trump nem lehet elnök.

A volt főtanácsadó szerint a választás próbatétel, ő pedig, bár nem támogatja Obama és a demokraták politikáját, nem tudna a gyerekei szemébe nézni, ha Trumpra szavazna. „Hogyan mondjam nekik azt, hogy szeressék a szomszédjaikat és a felebarátaikat, ha közben Donald Trumpra szavazok?” – tette fel a kérdést.

Azt is mondta: döntése nem hirtelen elhatározásból született, hanem hosszú ideje fontolgatta, mert ki nem állhatja Trump gyűlölködő retorikáját. Szerinte a republikánus jelölt teljesen híján van az elveknek és a konzervatív filozófiának. Azt is mondta, még nem döntötte el, vajon Hillary Clintonra, vagy a libertáriusok jelöltjére, Gary Johnsonra szavaz-e majd, de ha szoros lesz a verseny, akkor inkább a demokrata jelöltre.

Azt is mondta: ha a Republikánus Párt megtisztul, akkor ő is készen áll arra, hogy visszatérjen a pártba. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik