Nagyvilág

Áruházi dolgozók ölhettek meg egy lopással vádolt férfit

Emberölés gyanújával vette őrizetbe a rendőrség a floridai Lakeland egyik Wal-Mart áruházának három alkalmazottját. A nyomozók szerint a 35 éves Nathan Allen Higgins, a 23 éves Crucelis Nunez, és az 58 éves Randall Eugene Tomko felelősek a 64 éves Kenneth E. Wisham haláláért.

Higgins, Nunez és Tomko (fotók: Polk County Sheriff's Office)
Higgins, Nunez és Tomko (fotók: Polk County Sheriff’s Office)

Az áldozatot bolti lopással vádolták meg a hipermarket dolgozói. Azt mondják, rajtakapták Wishamet, majd már az áruházon kívül, megpróbálták feltartani, az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig.

A boncolás kimutatta, hogy Wisham halálát fojtogatás okozta, és tizenöt bordája eltört. Arról, hogy melyik vádlott milyen szerepet játszhatott az ügyben, minderre csak az első bírósági meghallgatások után megállapított óvadék összegéből lehet következtetni. Nathan Allen Higgins 2500 dollár (kb. 700 ezer forint) fejében várhatja szabadlábon a tárgyalást. Crucelis Nuneznek azonban 20 ezer dollárt (több mint 5,5 millió forintot), Randall Eugene Tomkonak pedig 30 ezer dollárt (8,4 millió forintot) kell fizetnie ugyanezért.

Eddig egyedül Higgins ügyvédje, James Franklin szólalt meg. Ő azt mondta, a védence csak kis szerepet játszott az ügyben: a felettese utasítására eredt a lopással vádolt férfi nyomába, és mindössze annyit tett, hogy lefogta Wisham bokáját.

(The Ledger)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik