Nagyvilág

Trump válaszolt az elesett muszlim katona apjának

Azt állította, ő is komoly áldozatokat hozott az Egyesült Államokért. Bár ne tette volna!

Donald Trump, az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltje visszautasította egy muszlim ügyvéd állítását, amely szerint ő “nem áldozott fel semmit és senkit” az országért – írja a CNN.

Khizr Khan, akinek a fia Humayun Khan 2004-ben, Irakban esett el, a Demokrata Párt jelölőgyűlésén a fenti kijelentés mellett azt is megkérdezte a politikai pályára lépett milliárdos üzletembertől, hogy olvasta-e egyáltalán az alkotmányt.

Trump egy, az ABC-nek adott interjúban kifejtette: ő több tízezer állást adott az embereknek és nagyon komoly sikereket ért el, összességében pedig sokat tett az Egyesült Államokért.

Khanról azt mondta, egy “nagyon érzelmes és remek fickónak” tűnt neki és hozzátette, hogy a fiát egy hősnek tartja. A valódi veszélyt az iszlamista terroristák jelentik, akik az Egyesült Államok területére akarnak lépni – érvelt az elnökjelölt. Korábban egyébként minden muszlim ember beutazásának korlátozásáról beszélt.

Trump azt is közölte, hogy Khan – egyebek mellett – helytelenül állította, hogy ő nem olvasta volna az alkotmányt. Igaz, Khan nem mondott ilyesmit, csak kérdést tett fel, majd felajánlotta, hogy kölcsön adja Trumpnak a saját példányát. Hillary Clinton, demokrata elnökjelölt kampánystábja szombaton közleményben állt ki Khan mellett.

A republikánus elnökjelölt kijelentése, miszerint ő is hozott áldozatokat az országért, azóta vicc tárgya lett a Twitteren. A #TrumpSacrifices hashtag alatt az emberek többi közt olyan “áldozatokról” írnak gúnyosan, minthogy Trumpnak:

  • egyszer háromcsillagos szállodában kellett aludnia
  • nyilvános pályán kellett golfoznia
  • fel kellett ülnie egy kereskedelmi repülőjáratra

Vasárnap meg is érkezett Khan viszont válasza. A muszlim ügyvéd a CNN hírcsatornának azt mondta: Trump tipikusan az az ember, akinek “sötét a lelke”, nem szorult bele sem empátia, sem együttérzés, és tökéletesen alkalmatlan arra, hogy vezesse az Egyesült Államokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik