Nagyvilág

Három hétig üldözték a kárpáti hiúzt Angliában

A nagymacska a dartmoori állatparkból lógott meg, a szabadságot kereste.

A Flaviu nevű kárpáti hiúz július 7-én szökött meg az állatparkból kirágva faházikója falát egy nappal az után, hogy elválasztották őt anyjától és apjától egy kenti állatparkban, és átszállították  Dartmoorba.  Drónnal, rendőrségi helikopterrel, hőkamerával keresték őt, és az állatpark közeli erdőben csapdákat is felállítottak elfogására. ejtésére – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.

Benjamin Mee, az állatpark tulajdonosa vasárnap elmondta, hogy Flaviu nem örül hazatérésének. “A legfontosabb, hogy biztonságban van. Barátságtalan, de próbálunk keríteni neki egy nőstény hiúzt, hogy legyen társasága” – tette hozzá.

A kétéves macska kóborlása idején megölt négy bárányt, gondozói szerint megpróbált hozzászokni a szabadsághoz, és vadászni tanult.

A kutatók 25 csapdát helyeztek el különféle húsfalatokkal, és anyja hangját játszották le, hogy visszacsalogassák. Végül egy másfél méteres magas hálócsapdába esett, amelyben borjúhús volt a csalétek. Nem messze attól a helytől állították fel, ahol Flaviu utolsó bárányáldozatát elejtette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik