Nagyvilág

Bikinis rendőrnőé az év letartóztatása

A barátaival napozgatott a stockholmi Rålambshov parkban Mikaela Kellner rendőrnő a szabadnapján. Egy szegényesen öltözött férfi lépett oda hozzájuk, aki azt mondta, hogy egy hajléktalanokat segítő szervezet megbízásából árul magazinokat.

Mikaela azt mondja, már az elején gyanús volt neki valami, mégsem vett észre semmi különöset, amíg az újságárus távozása után néhány pillanattal, az egyik barátnője észre nem vette, hogy hiányzik a telefonja. A férfi leterítette a magazinokat a plédre, amin a nők feküdtek, majd amikor összeszedte a lapokat, a telefont is közéjük fogta.

Fotó: Instagram/ mikaelakellner
Fotó: Instagram/ mikaelakellner

„Régi trükk, de olyan ügyesen csinálta, mint egy bűvész” – mesélte Mikaela. A tolvaj szerencsére még csak 15 méterre távolodott el, amikor a rendőrnő rájött, hogy mi történt.

„Nem volt idő gondolkodni, úgyhogy utána futottam. Egy barátnőm, aki szintén rendőr, jött utánam. Amikor elkaptuk, minden erejével próbált menekülni, úgyhogy leszorítottuk a földre” – folytatta. A szabadnapos rendőrnők aztán hívták a szolgálatban lévő kollégákat, akik hamar a helyszínre értek, és őrizetbe vették a lefülelt tolvajt.

A bikinis letartóztatásról Mikaela egyik barátnője készített fotót, amit megosztott az Instagramon. A sztorit másnap megírta az Aftonbladet című bulvárlap, onnantól pedig nem volt megállás a világhírig.

Mikaela, aki 11 éve rendőr azt mondja, rengeteg pozitív visszajelzést kapott miután elterjedt a fotója. Reméli, a történetnek lesz legalább annyi haszna, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mennyire kell vigyázni a trükkös tolvajokkal, mert némelyikük tényleg olyan ügyes, mintha varázsló lenne.

(The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik