Nagyvilág

Az ISIS magára vállalta a francia merényletet

Gyalázatos terrorcselekménynek nevezte Francois Hollande francia elnök azt a támadást, amely kedden történt egy észak-franciaországi kisváros templomában.

A normandiai Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvray településen öt embert – egy papot, két apácát és két hívőt – ejtett túszul a két támadó. A 84 éves papnak elvágták a torkát, és egy további túszt súlyosan megsebesítettek az elkövetők, akiket a rendőrség agyonlőtt. A francia államfő azt mondta, hogy a terroristák tettük elkövetésekor az Iszlám Állam dzsihadista szervezetre hivatkoztak.

Az Iszlám Állam pedig jelentkezett is a normandiai Rouen közelében egy katolikus templomban kedden elkövetett késeléses támadás elkövetőjeként.

Az Iszlám Állam szócsöveként működő Aamák hírportálon közzétett közlemény szerint a szervezet két “katonája” hajtotta végre a támadást. A normandiai Rouen közelében fekvő Saint-Etienne-du-Rouvray településen öt embert – egy papot, két apácát és két hívőt – ejtett túszul a két támadó. A 84 éves papnak elvágták a torkát, és egy további túszt súlyosan megsebesítettek az elkövetők, akiket a rendőrség agyonlőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik