Nagyvilág

Megölték a nőt, aki évek óta harcolt lánya gyilkosának kézrekerítéséért

Holtan találták szombaton délután Maria Gilbertet, aki az elmúlt öt évben minden követ megmozgatott, hogy kiderüljön az igazság idősebb lánya, Shannan rejtélyes haláláról.

Az 52 éves asszonyt fiatalabb lánya, Sarra Gilbert késelte halálra. A rendőrség jelentése szerint, Sarra súlyos skizofréniában szenved. Szombaton reggel hívta fel az anyját, és arra kérte menjen át hozzá. Nem sokkal később hangokat hallott, amik azt parancsolták neki, hogy gyilkoljon.

Sarra Gilbert (WPIX NEWS)
Sarra Gilbert (WPIX NEWS)

Maria Gilbert öt éve próbálta elszántan kideríteni, hogyan halt meg a másik lánya, Shannon. A lány maradványai 2011 tavaszán kerültek elő Long Island-en, a Gilgo Beach nevű partszakaszon. Akkor hat, fél évvel korábban négy másik ember maradványait találták meg a környéken, két tömegsírban.

A legtöbb áldozat prostituált volt, de az egyikük kisgyermekének maradványai is a sírban voltak, ahogy egy nőnek öltözött férfié is. A rendőrök egy sorozatgyilkosra gyanakszanak, aki 1996 óta, 10 – 18 áldozattal végezhetett. Csakhogy azóta sincs fogalmuk róla, hogy ki lehet az elkövető.

Shannan Gilbert (Fotók: Jersey City Police)
Shannan Gilbert (Fotók: Jersey City Police)

Shannan Gilbert neten rendelhető eszkort volt. Huszonnégy évesen, egy évvel az előtt tűnt el, hogy a holttestét megtalálták. Az ő halálát azonban, hivatalosan sohasem kapcsolták össze a sorozatgyilkossági üggyel. A nyomozók azt mondták Maria Gilbertnek, hogy Shannant nem ölték meg, hanem kábítószer hatása alatt vízbe esett, és megfulladt. Csak fatális véletlen, hogy a holtteste épp ott bukkant fel, ahol a tömegsírokat találták.

Maria egy percig sem hitte el a hivatalos magyarázatot. Azt gondolta, hogy a lányát csalinak használta a helyi rendőrség, csak elszúrtak valamit, ezért akarják az ügyet eltusolni. A nő minden áron megpróbálta elérni, hogy a helyi nyomozóktól az FBI vegye át a nyomozást.

Maria Gilbert (WPIX NEWS)
Maria Gilbert (WPIX NEWS)

Az asszony több pert indított a lánya ügyében. Az egyikben sikerült elérnie, hogy független halottkém is vizsgálja meg Shannan holttestét. A második vizsgálat több nyomot is feltárt, amik gyilkosságra utalhatnak, ennek ellenére a hatóságok továbbra is balesetként kezelik az ügyet.

Egy másik per egy C. Peter Hackett nevű orvos ellen indult, aki Shannan utolsó kliensének szomszédja volt, és aki feltehetően utoljára látta életben a lányt. Maria Gilbert szerint az orvos gyógyszerezhette be a lányát, közvetlenül a halála előtt. Hackett ügyvédei minden állítást cáfoltak, és éppen kedden, napokkal Maria Gilbert halála előtt kérvényezték a kereset elutasítását.

(New York Daily News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik