Nagyvilág

Elhagyta férjét, mert nem őt, hanem anyját mentette az árvízből

A kínai férfi lehetetlen választás elé került, amikor az árvíz lecsapott a falujára. Családja helyett az anyukáját választotta, de a családját így is elveszítette.

Egy kínai nő elhagyta férjét, miután a férfi magára a falujukra az előző héten lecsapott hatalmas árvíz idején, és velük alig törődve inkább édesanyja segítségére sietett – jelentette a kínai sajtó. A beszámoló szerint a Hupej-tartományban, Xingtai város közelében élő Gao Fengtait szerdára virradó éjjel ébresztette azzal felesége, hogy „jön az ár”.

Gao azonnal a közelben élő anyjához sietett, akinél előző nap több mint három órán át várakozott, miután a helyi meteorológiai hatóság heves esőzéseket és árvizeket jósolt. Az esetről megjelent hírek szerint miután a férfi meggyőződött arról, hogy anyja biztonságban van, visszament családjához, ahol odakiabálta feleségének, hogy vigye fel a gyerekeket, valamint apját a tetőre, és azzal a lendülettel vissza is ment anyjához.

Gao feleségének végül sikerült felvinnie a házuk tetejére kétéves fiukat és négyéves lányukat, valamint mozgáskorlátozott apósát, megmentve őket az árvíztől, ami legalább 17 embert ölt meg a településen. Az árvíz végül eltűnt, de utána Gao felesége is, aki fogta a gyerekeket, valamint kétezer jüan (85 ezer forint) készpénzt, és otthagyta az őket cserbenhagyó férjét.

„Biztos nagyon csalódott bennem” – mondta el a férfi a helyi sajtónak, hozzátéve, hogy „elfogadhatatlan lett volna” magára hagynia anyját, de „az is elfogadhatatlan”, hogy magára hagyta nejét.  Arra a kérdésre, hogy nem tudta volna előbb felvinni feleségét és gyerekeit a tetőre, és csak utána elmenni megmenteni az anyját, a férfi közölte, hogy „lehetetlen volt, nem voltam biztos abban, kit kellene előbb megmentem”.

Gao közölte, hogy megbocsájtásért fog könyörögni feleségénél, de elárulta, egyáltalán nem biztos abban, hogy sikerrel fog járni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik